Harta site-ului
Ajutor
Mesajul președintelui raionului de Ziua internațională a comemorării victimelor Holocaustului
Mesajul președintelui raionului de Ziua internațională a comemorării victimelor Holocaustului

Cu prilejul Zilei Comemorării Victimelor Holocaustului, marcată la data de 27 ianuarie, din numele meu personal și al Consiliului raional Dubăsari aducem un omagiu memoriei victimelor evenimentelor din timpul celui de-al doilea Război Mondial.
Ne exprimăm solidaritatea cu supraviețuitorii tragicelor evenimente din acea perioadă, oameni nevinovați care au plătit cu prețul propriilor vieți doar pentru că se născuseră evrei.
Astăzi, e de datoria noastră ca oameni să cinstim memoria celor care au avut de suferit, iar acele tragice evenimente, care azi sunt istorie, ne oferă o lecție de viață prin care ne asumăm angajamentul să construim și să educăm generațiile pe respect reciproc, înțelegere, empatie și diversitate. Să semănăm în oameni cultura, să fim mai fermi, mai indulgenți fără a face accente pe rasă și culoare.  E de datoria noastră, ca părinți, autorități să promovăm o educație în spiritul valorilor universale ale drepturilor și libertăților fundamentale ale omului. Doar prin comunicarea și dezvoltarea unui dialog intercultural, vom putea
păstra memoria victimelor tragediei, vom putea construi o societate deschisă, tolerantă și pașnică, în care fiecare persoană să se dezvolte și prospere indiferent de apartenența etnică, rasială sau religioasă.
 
Cu solidaritate,
Președintele raionului
Sergiu GRIGORIEV

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Mesajul președintelui raionului de Ziua internațională a comemorării victimelor Holocaustului - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta